Slik settes riktig prisantydning på boligen

Riktig prisantydning er viktig for å få folk på visning. Men hvordan setter du den?

- Prisantydningen forteller kjøperne hvilken pris selger er villig til å selge for, sier Mikael Bolling, partner og eiendomsmegler i Sem & Johnsen.

- Denne prisen bør være realistisk, og basert på hva lignende boliger i samme område går for. Alle boligselgere ønsker høyest mulig pris, men dersom prisantydningen settes for høyt, risikerer du at kjøperne velger bort boligen og heller prioriterer andre visninger.

Se alle boligene Sem & Johnsen selger her

  • LOKALKUNNSKAP ER VIKTIG FOR Å SETTE RIKTIG PRISANTYDNING

Megleren kan gi råd om hva som er en realistisk prisantydning. Derfor er det viktig å bruke en erfaren megler som har solgt mange av din type bolig, og som har lokalkunnskap om ditt boligområde.

- Vi gjør en grundig vurdering av boligen når det gjelder beliggenhet, størrelse, standard og fasiliteter som parkering, balkong eller hage osv. Vi sjekker også solforhold, utsikt, planløsning og muligheter for å endre, oppgradere eller bygge på boligen. Deretter sammenligner vi den med andre lignende boliger som er solgt de siste månedene, eller som ligger ute for salg, sier Bolling.

Megleren vil også sjekke hvordan takstmannen vurderer boligens tekniske standard i sin tilstandsrapport.

Les også: Hva er en tilstandsrapport?

  • MEGLER KJENNER BOLIGKJØPERNE I DITT SEGMENT

- Vi vet hva slags boliger kjøperne i de forskjellige områdene ønsker seg, og omtrent hvilken pris de er villige til å betale. Det er disse vi ønsker skal komme på visningen; reelle kjøperne som kommer fordi boligen treffer på deres kriterier, og er innenfor deres budsjett.

- Sem & Johnsen megler også mer sjeldne boliger, og i dette segmentet er det ekstra viktig å vite hvem som er potensielle kjøpere og hvilket prissjikt boligen skal plasseres i. Disse kjøperne har gjerne allerede vært i dialog med oss, og fortalt oss hva de er ute etter.

  • BLIR PRISANTYDNINGEN OGSÅ SALGSPRIS?

En prisantydning forteller altså hva du er villig til å selge boligen for. Om salgsprisen ender på akkurat denne prisen, er umulig å si.

- Det er kjøperne som er i markedet akkurat når du selger boligen din som bestemmer hva som blir endelig salgspris. Det viktige er derfor å få dem til å komme på visning, og vurdere om boligen din skal bli deres nye hjem, sier Bolling.