På flyttefot? Sjekk ut eiendomsmeglernes helårsfavoritter

Hvor i Oslo og Bærum bor du godt hele året? Vi har snakket med et knippe meglere om deres personlige favoritter. Les saken og se videoer her.

Det er jaggu ikke lett å velge hvor man skal slå seg ned. For hva er egentlig viktigst for deg? De boligområdene vi skal se på i dag, har til felles at de begeistrer innbyggerne sine året rundt. Det vet vi, for meglerne våre enten bor der selv, eller bruker nesten all sin arbeidstid der. Følg med, så tar en vi en kikk på noen av Oslo og Bærums aller beste totalpakker.

Bygdøy – en vinterperle i Oslofjorden

Med stedsnavn som Bygdøy sjøbad, er det lett å tenke at den tradisjonsrike halvøya først og fremst har noe for seg om sommeren. Men for eiendomsmegler Roy Blixt, som selv er blant innbyggerne, er den også et yndet sted om vinteren. Det var i alle fall topp stemning da vi ble med ham på løpetur en krystallklar vintermorgen.

– Jeg har lekt så mye rundt her som barn, sier han. – Det er jo et helt fantastisk sted å vokse opp. Jeg må si det var viktig for meg å flytte tilbake igjen.

Selv om de kongelige gjennom århundrene har satt sitt preg her, har mesteparten av halvøya vært «planlagt og utformet som Folkepark for innbyggerne i Christiania» helt siden 1837, ifølge Bygdø Kongsgård.

– Det er det som er så unikt med Bygdøy. Halve øya er fredet, slik at hele byen skulle ha glede av den, forteller Roy.

Ikke bare et sommersted

Bygdøy huser en lang rekke attraksjoner som trekker besøkende hele året – også i de kaldere årstidene. Julemarkedet på Folkemuseet er blant høydepunktene, i tillegg til de permanente utstillingene på et av de mange museene. Samtidig er det ikke til å komme bort fra at pulsen er en litt annen om sommeren enn om vinteren. For Roy er det imidlertid bare fint at hjemstedet veksler mellom ulike rytmer.

– Joda, Bygdøy yrer av liv i sommerhalvåret, sier Roy. – Det er klart det er moro. Men når høsten kommer, setter jeg jo pris på fred og ro også. Dessuten tar det meg ti minutter inn til Aker Brygge med bil eller buss, om jeg vil kjenne litt på bylivet.

For en aktiv type som Roy, er friluftskvalitetene til Bygdøy noe av det som veier tyngst. Om det har snødd nok kjøres det opp skiløyper, og løpeturene foregår i spektakulære omgivelser hele året. Liker du å bade, trenger du dessuten ikke begrense deg til sommerhalvåret. Bare spør Roy.

– Jeg oppfordrer alle til å ta seg en tur hit en iskald vinterdag. Da ser du vinterbyen Oslo i et helt nytt perspektiv, bokstavelig talt, sier han.

[Video]: Bli med Roy på løpetur rundt Bygdøy

Ullern, med alt innen rekkevidde

– Du finner ikke et mer sentralt villaområde enn Ullern, forteller Marit Tukjær Lie. Eiendomsmegleren har solgt boliger i området siden 2010, og kjenner Ullern ut og inn.

– Det er kort vei til alt. Oslo sentrum, CC Vest, Marka, Bygdøy og Fornebu. Uavhengig av årstid og vær, er Ullern et perfekt utgangspunkt for folk med vidt forskjellige interesser.

Bydelen rommer alle slags boliger, men det mest unike med den, er nok utvalget av store eneboliger og hager såpass nære sentrum.

– Familieboliger er spesielt ettertraktet, og særlig de som ligger i skolekretsen til Bestum skole, for den er svært populær. Men siden det er så få leilighetsbygg her, er det også rift om dem. Mange villaeiere ønsker å bli i området når barna har flyttet ut og huset blir for stort, forteller Marit.

Med både Nordmarka, Bærumsmarka og Bygdøy rett i nærheten, er innbyggerne godt holdt med friluftsmuligheter året rundt. Bydelen strekker seg fra Lysakerelven i vest til Frognerparken i øst. Det gir et nedslagsfelt få boligområder kan matche.

En trygg investering

– Ullern bydel er en unik kombinasjon av det bymessige og landlige, sier Marit. – Det er en fin miks av boliger her og folk, kanskje spesielt barnefamilier, trives svært godt her. Det bekreftes av den jevnt store etterspørselen.

Marit har erfart at Ullern er et smart område å investere i, både for økonomien og livskvaliteten. Hun spår at populariteten bare vil øke, også fordi mange av innbyggerne snart kan glede seg over den nye Fornebubanen.

– Fra stasjonen på Vækerø vil det bare ta noen minutter før du er på Majorstuen, sier Marit.

Vil du vite mer? Les om Bestum, et av Ullerns mest populære boligområder: Det beste med Bestum


I kongens fotspor på Voksenkollen

– Dette er et helt perfekt sted å kjøre motorsykkel, sier eiendomsmegler Christian Aamodt.

I et område mange først og fremst forbinder med vintersport og firehjulstrekkere, er det kanskje litt overraskende at det finnes beboere med Harley Davidson i garasjen.

For den lokalt oppvokste (og hjemvendte) Christian, har imidlertid Voksenkollen en masse å by på året rundt

– Nærheten til marka er jo der uansett hvilken årstid det er, påpeker han og ramser opp:

– En tur i skauen er terapi og balsam for sjelen, uansett om det er løpe- eller sykkeltur på bortgjemte stier, eller en tur på skøyter på ett av vannene før snøen har lagt seg sent på høsten. Om vinteren har du milevis av preppede skiløyper, og om våren kan du legge ut på overnattingstur med skogsfuglleik. På varme sommerdager valfarter de lokale til Øvresetertjern for bading og soling.


Mer enn Marka

Det er liten tvil om at Voksenkollen er et mekka for friluftsinteresserte. Men det er også nok av fasiliteter å glede seg over for deg som holder en knapp på menneskeskapte fasiliteter.

– Holmenkollen Park og Lysebu har innebasseng og spa, og på Voksenåsen er utebassenget åpent fra mai til september.

[Video]: Vil du se mer? Heng deg på, så viser Christian deg rundt.

Bekkestua forener alle behov

En av hovedgrunnene til at eiendomsmegler Anne Hellebostad Causevic trives så godt på Bekkestua, er allsidigheten. Hun omtaler knutepunktet som et «Oslo i miniatyr», bare med kortere avstander til alt. Innbyggerne har et rikt friluftstilbud, og de har det hele året.

– Bekkestua passer for alle aldersgrupper. Sentrum er svært godt tilpasset eldre, mens randsonen rundt er et eldorado for barnefamilier. Nesten uansett hva du liker, finnes det her. Både Bærumsmarka og Oslofjorden ligger rett i nærheten, og Bekkestua sentrum gir deg en urban møteplass med restauranter, kjøpesenter og helsetjenester. Dessuten er Oslo sentrum bare en kort buss- eller trikketur unna.

Et hjem for aktivitet

Bekkestua er ikke bare et knutepunkt for kollektivtrafikken. Her er det også flust med idretts- og friluftstilbud, noe som er med på å gjøre området til et yndet mål for barnefamilier.

– På Bekkestua kan du drive med bandy, fotball, håndball, svømming, dansing, skating, golf eller tennis – for å nevne noe, sier Anne.

Liker du å gå eller sykle på tur, kan du starte fra Gjønnes og komme deg helt ned til Sandvika, eller helt opp til Marka via Sauejordet.

– På Gjønnes kan man faktisk gå på ski vinterstid, om man vil ha en kortreist skitur, sier Anne.

Den norske vinteren er flott, men byr også på utfordringer. Mange eldre og uføre holder seg hjemme mye av året, av frykt for å skli på isen og skade seg. Det trengs ikke på Bekkestua.

– Store deler av Bekkestua sentrum er helt isfritt. Det betyr at uansett alder, så lenge du kan gå, så er det trygt å bevege seg rundt her, forklarer Anne.

Noe for enhver

Det er lett å holde seg i aktivitet på Bekkestua, men for noen er livet aller best når de sitter helt i ro. De kan også føle seg hjemme her i hjertet av Bærum.

– Er du mer opptatt av bøker og innendørs hygge, har vi et flott bibliotek og rikelig med kaféer og restauranter, sier Anne.

Også shopperne har gode muligheter her: Bekkestua sentrum er kompakt, men overraskende rikt på tilbud. Selv i desember, handelsmåned nummer 1, ordner du deg greit lokalt.

– All julehandel kan foretas på Bekkestua, uansett om det er gavekort til hudpleie, sportsutstyr, en god flaske vin, leker, et skjerf eller en god bok, forteller Anne.

Les mer om hva Bekkestua har å by på: Bekkestua: Boligstrøket som forener alle behov

Livet på Jar: Alle veier leder til uterom

– Her er det aller meste innen rekkevidde, forteller eiendomsmegler Petter Johnsen, som selv har bodd på Jar siden 2000.

En av grunnene er fritidsmulighetene få andre steder kan matche.

– Min personlige favoritt er morgenturene langs Lysakerelven, sier Petter. – Det tar meg fire–fem minutter, så er jeg i en helt annen verden, med ordentlig skog og elvestryk.

Om du ikke deler Petters entusiasme for fossefall og ruvende tretopper, har Jar nok av andre muligheter å by på. I sydlig retning er det bare noen minutters reisevei til Oslofjorden og den flotte bryggepromenaden på Lysaker eller strandlivet på Fornebu. Nordover ligger golfbaner og Bærumsmarka med uendelige stier og turmuligheter, og østover ligger altså Oslo med alle sine fasetter.

På Jar er det kort vei til de beste tilbudene, uansett årstid.

Et herlig sted å vokse opp

– Jar er ideelt for barn i alle aldre, sier Petter. – Det er rikelig med trivelige barnehager i trygge omgivelser, spesielt flotte skoler og lekeområder, du har ishallen, fotballbanene på Jarmyra og galoppbanen på Øvrevoll. Jeg skjønner godt hvorfor barnefamiliene trives her.

Nettopp nærheten til byen, samtidig som du er skjermet fra den, var hovedgrunnen til at han selv og familien flyttet hit i sin tid.

– Her er kjøperne ute etter stabilitet og det tradisjonsrike. Dette er et fredelig villastrøk der det er lite blokkbebyggelse og fortetting, samtidig som du har kort vei til urbane strøk, sier han.

Høres dette ut som noe for deg?

Les mer om en av Bærums perler her: Jar i Bærum – et naturlig høydepunkt i boligmarkedet