Gode utsikter på Lysaker Brygge

Eiendomsmegler Thomas Koren har erfaring med å selge i det populære prosjektet siden 2009. Vi har spurt ham om prisutviklingen på bryggekanten.

«Norske Fina skal rive tankanlegget på Lysaker, et område som i dag er et av hovedstadens mest attraktive», kunne man lese i NE nyheter i 1997. Den 20 mål store tomten er fullstendig transformert siden den gang, og det er et imponerende førsteinntrykk som møter øyet der i dag.

Boligprosjektet Lysaker Brygge fyller snart 20 år, men alt tyder på at det prisvinnende boligprosjektet har sine beste dager foran seg. Den imponerende arkitekturen vender seg mot fjorden og grønne Bygdøy, samtidig som hele lokalområdet utvikler seg i stadig mer publikumsvennlig retning; kanskje først og fremst med tanke på Fornebubanen og utviklingen på vestsiden av Lilleaker.

Etter prisutviklingen å dømme, har publikum for lengst sett appellen. Og det er all grunn til å tro at dette skal fortsette en god stund fremover.

Pilene peker oppover på bryggekanten

De siste ti årene har Thomas Koren, partner og megler i Sem & Johnsen, stått for bortimot halvparten av alle salgene på Lysaker Brygge. Han er imponert over hvor godt det sjønære prosjektet har stått seg i møte med beinhard konkurranse fra nye prosjekter på Fornebu og Skøyen.

– Boligene på Lysaker Brygge har hatt solid prisutvikling siden byggingen tidlig på 2000-tallet. Veksten har naturlig nok roet seg litt de seneste årene, med økt konkurranse fra nye prosjekter i tilstøtende områder. Likevel har det vært en snittøkning på 39 prosent de siste fem årene, og 87 prosent de siste ti årene, forteller han (per januar 2021).

Kvadratmeterpriser varierer internt i boligprosjekter, og det gjør de også på Lysaker Brygge. Thomas oppgir et relativt stort spenn – 85 000 til 110 000 per m2 (februar 2021) – og forklarer at det er store individuelle forskjeller på de ulike enhetene.

– Det er flere titalls ulike leilighetskombinasjoner, med forskjellige planløsninger og utførelser. Det er uvanlig mange variasjoner her, og det skal derfor mye til for at du ikke finner en leilighet som passer deg. Den høye kvaliteten er likevel felles for alle enhetene, sier han, og viser til at prosjektet har vunnet priser både i Norge og utlandet.

Variasjonen er en styrke, men Thomas påpeker at den også gjør at det er vanskelig for interessenter å få full oversikt over hvilke muligheter som finnes der. Selv har han solgt de aller fleste kombinasjonene, flere av dem både to og tre ganger – og én hele fire ganger. Likevel er det noen få leilighetstyper han ennå ikke har vært i.

– Det er det som gjør Lysaker Brygge så spennende, fortsetter Thomas. – Ikke minst for meg som eiendomsmegler; jeg er virkelig nødt til å kjenne leilighetene her og hva markedet ser etter. Ellers er det vanskelig å sette riktig pris og oppnå de gode salgssummene.

Lysaker Brygge har unike kvaliteter

Lysaker Brygge er det eneste området i Bærum som kombinerer umiddelbar nærhet til sjøen, Flytoget og Oslo. Du kan spasere til Flytoget med kofferten eller ta passasjerbåten via Nesodden til Aker Brygge. Ikke minst kan du få en utsikt som ikke står tilbake for den du får på Tjuvholmen, Sørenga eller Rolfsbukta på Fornebu. Kari Nissen Brodtkorb arkitekter – som i nyere tid har tegnet liknende prosjekter på Aker Brygge og Sørenga – ønsket at alle enhetene skulle gi opplevelsen av å være nær sjøen. Derfor har alle leilighetene lenger unna sjøen enn de i front tilgang til felles takterrasser.

Lysaker Brygge er dessuten bedre skjermet for vær og vind enn de fleste andre i denne kategorien. Det er også nærbutikk i underetasjen, og restaurant og bar med uteservering på bryggen. Men det er ikke bare de ytre faktorene som trekker opp her. Også de indre forholdene legger til rette for et godt liv.

Heis, garasjer og innendørs gjesteparkering er en selvfølge for beboerne. De fleste av dem setter også pris på det enkle vedlikeholdet; en heltidsansatt vaktmester ordner hverdagslige ting.

Ellers dekker fellesutgiftene det meste:

  • Fjernvarme (ubegrenset)
  • Varmtvann
  • Kabel-TV/internett
  • Snømåking
  • Trappevask
  • Garasjevask
  • Gartnertjenester

Lysaker Brygge gir deg altså «easy living» på sitt beste. Dette er vel omtrent så nærme en bolig kommer et hotellrom (bortsett fra room service og vask). Når du skal reise til utlandet eller hytta, bare låser du og går.

Her finner du en totalpakke som kan måle seg med det meste. Likevel ligger altså prisene på mellom 85 000 og 110 000 kr pr m2, så det er mulig å få mye for pengene.

Les også: Boligjakt på Oslo vest: Slik får barnefamilien mer for pengene

Vil de gode tidene fortsette?

Alle som har forsøkt seg i aksjemarkedet, vet at historisk avkastning ikke er noen garanti for den fremtidige utviklingen. Prosjektet Lysaker Brygge har som sagt opplevd en svært pen prisvekst siden det ble bygget, men hva tror den erfarne megleren om å investere her nå?

– Hvis jeg skal driste meg til å spå noe, tror jeg prisene i mikromarkedet Lysaker Brygge har ligget litt i dvale. Det er nok noen som glemmer hva som finnes her, antakelig på grunn av trendy markeder som Bekkestua, Fornebu og Skøyen. Men det er ikke noen spesielle grunner til at Lysaker Brygge per i dag har en noe lavere kvadratmeterpris enn disse, sier Thomas.

Han avslutter med å fortelle om de nye, spennende boligene som skal bygges oppover langs Lysakerelven, og at nye CC-Vest, når det kommer, vil gjøre området enda mer tydelig og kjent. Thomas mener Lysaker Brygge vil fremstå som selve indrefileten, med sin unike beliggenhet ved sjøen.