Et tun for trivsel

Nå kan ærverdige Trugstad gård på Romerike bli din.

45 minutter fra Oslo og 13 minutter fra Gardermoen ligger Trugstad gård, som består av et sjarmerende tun med hovedhus, kårbolig, stabbur og låve. fordelt på 14 mål. Legg til 160 mål dyrket mark, og 130 mål skog, 18 mål utmark, og det høres ut som om en skikkelig bonde er rette eier for den flotte gården.

- Nei, det trenger man ikke være. Den dyrkede marken er forpaktet bort, så gården kan brukes som bolig, feriested eller som næringseiendom. Men om man ønsker å bruke den dyrkede marken selv, kan man selvsagt det, sier Erlend Sørlie i Sem & Johnsen, som står for salget av den landlige perlen.

Se Trugstad gårds boligannonse her

Trugstad gård ligger vakkert til midt i Romerikes bølgende kulturlandskap, og er kanskje kjent for mange som stedet der Tove og Martin Haga drev gourmetrestaurant med fokus på norske råvarer på 90- og 2000-tallet, så altså lenge før det ble en stortrend.

I 2008 solgte de gården videre til Knut Kloster, som etter hvert innlemmet den i sitt selskap Det Virkelig Gode Liv, der også Kleivstua, Grefsenkollen, Harahorn og Bjørnsgård inngår. Trugstad Gård ble drevet videre som et kurs- og konferansested med spiseplass til opptil 70 personer.

Fra vikinggård til aldershjem

Men Trugstad gårds historie går tilbake så langt som til 800-tallet, da også mange av de andre gårdene på Romerike ble ryddet. Gården vokste videre i århundrene som fulgte, og fra 1400-tallet var Trugstad et kirkegods tilhørende Oslo domkirke.

Siden 1536 har det vært gårdsdrift her, og grunnmuren til dagens hovedhus ble reist i 1840. Den gamle potetkjelleren under hovedhuset, som ble gravd frem av ekteparet Haga, og gjort om til et chambre separée, ble laget på slutten av 1600-tallet.

Rundt forrige århundreskifte fungerte Trugstad gård som et alderspensjonat.

- Dette stedet oser historie, og det sitter ikke bare i veggene, det merker du straks du ankommer tunet, sier Sørlie.

Se Trugstad gårds boligannonse her

Et sted med mange muligheter

- Vi kjøpte Trugstad gård med tanke på utvikling, men har ikke hatt kapasitet til å utnytte stedets potensial, da det har skjedd en såpass står utvikling på våre andre steder, sier daglig leder i Det Virkelig Gode Liv, Sjur Ivar Langslet.

- Dette er et flott sted som egner seg veldig godt som kombinert bolig og næringseiendom. Alt ligger til rette for den som ønsker å drive et serverings- eller et overnattingssted utenom det vanlige. Vi har mange andre prosjekter gående på våre andre steder, og dermed har vi rett og slett ikke hatt tid til Trugstad. Gården fortjener noen som har det, sier Langslet.

Se Trugstad gårds boligannonse her