- En tillitserklæring at så mange velger oss

Sem & Johnsen dominerer i det dyreste segmentet i Oslo og Akershus.

Blant de 100 dyreste boligene som ble solgt i 2019, lå 52 i Oslo og Akershus*. Disse kostet kjøperne fra 24 til 95 millioner kroner. 20 av dem brukte Sem & Johnsen som megler. Det betyr at Sem & Johnsen var den mest foretrukne megleren i den høyeste prisklassen.

Mens 38 prosent av de dyreste boligene ble formidlet av Sem & Johnsen, ble 23 prosent formidlet av ukjent megler eller uten megler. Privatmegleren hadde en andel på 15 prosent, DNB en andel 11 prosent, mens Eie, BOA og Krogsveen hver hadde en andel på 2 prosent.

- Det er en tillitserklæring at så mange velger oss, sier Michelle Krefting i Sem & Johnsen.

- Når så store verdier skal omsettes, er det viktig at megleren leverer kvalitet i alle ledd. Sem & Johnsen har flere flinke meglere med lang erfaring i å selge eiendommer i høyeste prisklasse. Det er hyggelig å få bekreftet at boligselgere vet dette.

De tre dyreste boligene som ble solgt i 2019 ble alle formidlet av Sem & Johnsen. Det dreier seg om tre helt unike eneboliger, som gikk for mellom 71 og 95 millioner kroner.

Les også: Når på året bør du selge boligen?

Stadig flere leiligheter blant de dyreste boligene

Men det er ikke bare store eneboliger som ender opp på listen over de dyreste boligene. 8 av de 15 dyreste boligene var leiligheter, og de ble solgt for mellom 44 og 67.5 millioner koner.

- Tidligere var det bare de største villaene som gikk for de høyeste prisene, men nå selges det også mange veldig flotte leiligheter i prisklassen over 40 millioner kroner. Disse leilighetene har selvfølgelig en viss størrelse og beliggenhet, i tillegg til fasiliteter som garasjeplass, heis og balkong. Men det som gjør at prisene blir så høye er at de har skyhøy standard og er ekstremt påkostet, sier Krefting.

Les også: Fineste Frogner - Norges dyreste boligområde

Viktig å kjenne kjøpegruppen

Boligsalg i øverste prisklasse er en annerledes prosess en for andre eiendommer.

- Dette segmentet utgjør en liten andel av boligmarkedet i Oslo og Akershus totalt. Det handler det om å treffe riktige kjøpere til riktig tid. Enten går slike salg veldig raskt, ellers kan det ta 6-8 måneder, sier Krefting.

- Kjøpere i denne prisklassen har det sjeldent travelt med å finne noe, men venter på objektet som treffer deres kriterier. Når det dukker opp, slår de til.

Kjøperne er som regel proaktive i sin boligjakt, da de vet at tilbudet er begrenset.

- Vi som megler denne type boliger blir gjerne kontaktet og bedt om å gi beskjed når vi får inn en aktuell bolig. Det resulterer i at en del av boligene i høyeste prisklasse blir solgt uten å annonseres på FINN.no, sier Krefting.

*Tallene er hentet fra Finansavisens oversikt over de 100 dyreste boligsalgene i Norge i 2019.

Les også: Kjøpe bolig for utleie?