Den norske hyttedrømmen

[@portabletext/react] Unknown block type "span", specify a component for it in the `components.types` prop

God boligstyling gir økt interesse

- De fleste ønsker en moderne hytte der alt er i topp stand, som de kan ta i bruk umiddelbart. Innlagt strøm og vann, innendørs baderom og muligheten til å kjøre helt frem til hytta er vanlige krav blant kjøpere, sier Kristian Ask. En boligstyling burde samtidig fokusere på den klassiske hyttekosen samt å vise frem mulighetene eiendommen tilbyr. Skal du selge hytte på fjellet, er det stor enighet om at den beste tiden for dette er tidlig høst- og vintersesong.

Fjern rot og gammelt møblement

Når du skal style hytta for salg, må du huske at du skal gjøre plass til noen andre sin hyttedrøm. Fjern derfor først alt av gamle gjenstander, private bilder, utslitte turklær og annet nips. Slitte møbler og sterke farger tar fokuset vekk fra fin utsikt og beliggenhet, og bør derfor byttes ut med noe mer nøytralt. Du kan selvsagt friske opp gamle møbler med puss og maling, men pass på at de holder en viss standard. Merk også at overfylte rom gir en opplevelse av at rommet er mindre. Behold derfor kun det mest nødvendige av møblement og interiør. Dekorer heller med friske blomster og urter enn med gamle pyntegjenstander.

En dempet fargepalett

Dersom du planlegger en overflateoppussing av hytta før salg, anbefales det å sette til side personlige preferanser, og å velge farger og materialer som er tidløse. På hytter bør man gå for en dempet fargepalett, både når det kommer til møbler, vegger og annet interiør. Velg gjerne jordtoner og farger som beige, grønt og blått. Dersom du har trevegger, gå over disse med beis før visning. Pass også på at du ikke benytter for mange ulike farger. Dette kan lett oppleves forstyrrende.

Et trivelig uteområde

En fin sittegruppe, et stort bord og utepeis er elementer som gir et godt grunnlag for et trivelig og sosialt uteområde. Husk på at utsikten på hytta er gjerne høyt verdsatt, og tilrettelegg derfor uteplassen med tanke på dette. En velgjort uteplass viser potensielle kjøpere muligheten for å bruke uteplassen året rundt. Bruk derfor like mye tid på stylingen av uteplassen som du bruker på stylingen inne.

Beliggenhet

- Beliggenhet er en av de viktigste faktorene når man skal kjøpe hytte, forteller Morten Høegh. Man kan kanskje si at beliggenheten styler seg selv, men det er også mulig å la seg inspirere av beliggenheten i boligstylingen. Dersom området er tilrettelagt for langrenn, kan du henge opp stemningsfulle bilder av skiturer i nærområdet. Velg gjerne bilder av eldre årgang, kanskje også i svart-hvitt. Nordmenn setter ekstra pris på nostalgi på hytta.

La deg inspirere av årstiden

Et godt tips er å la årstiden inspirere stylingen. På vinterstid kan for eksempel lyssetting skape den ultimate kosen. Heng opp lyslenker, og sett ut kubbelys og fakler på uteplassen, og legg frem varme, dekorative pledd. Har du et ildsted ute, må du for all del fyre opp dette før visning. La deg også inspirere av årstiden innendørs. Hent gjerne inn mose og kvist, og lag dekorasjoner til spisebordet. Du må heller ikke glemme å fyre opp i peisen inne. En god og varm peis er gjerne på toppen av ønskelisten til mange som leter etter hytte.