Hvordan lykkes med boligstylingen?

I Sem & Johnsen Eiendomsmegling vet vi hvor viktig boligstyling er for å nå ut til riktig kjøper - herav også for å få best mulig pris for din bolig.

I dag har boligstyling blitt mer en regel enn et unntak. Målet med stylingen er først og fremst å gjøre boligen mer attraktiv og ved dette å øke dens verdi. I Sem & Johnsen Eiendomsmegling vet vi hvor viktig boligstyling er for å nå ut til riktig kjøper - herav også for å få best mulig pris for din bolig.

Ved en mindre boligstyling frisker man gjerne opp innredningen med nye tekstiler, planter og bilder. Dette kan fint selgeren gjøre på egenhånd, spesielt dersom man har en viss interesse for bolig og interiør. Mer omfattende stylinger kan inkludere nymalte vegger og innleide møbler. For større boligstylinger er det blitt svært vanlig å hente profesjonell hjelp. I Sem & Johnsen har vi lang erfaring med å veilede kunder som skal selge, og samarbeider med erfarne og engasjerte boligstylister.

Stylisten gjennomfører vanligvis en konsultasjon av boligen først, der man avklarer behov, ønsker og muligheter for stylingen. Etter dette vil man få et prisoverslag. Prisen for stylingen er avhengig av utgangspunkt, størrelse, om du har balkong/hage, hvilke møbler du har eller må leie samt budsjett. I Sem & Johnsen opplever vi svært god respons på visninger der man har vektlagt stylingen, spesielt dersom det er mange boliger til salgs og det er ekstra viktig å skille seg ut i mengden.

Hovedpoenget med en boligstyling er å gjøre boligen mer attraktiv på bilder og på visning. Det er derfor sentralt å kartlegge hvilke målgrupper boligen er aktuell for. Da er det en fordel at meglerne i Sem & Johnsen har høy kompetanse på lokalmarkedet, slik kan boligstylingen skreddersys potensielle kjøperne. På visning ønsker vi å skape en atmosfære slik at de besøkende får en opplevelse av å gå inn i sitt fremtidige hjem. I noen tilfeller er stylingen så god at kjøperen også ender med å kjøpe inventaret!

Flere ser fordelen av å sette bort boligstylingen til en profesjonell stylist. Det er allikevel noen som ønsker å gjøre stylingen selv. I disse tilfellene er det viktig at man oppsøker informasjon om hvordan man lykkes med styling på egenhånd.

“Less is more” er et treffende uttrykk hva angår boligstyling. Dersom du gjør stylingen selv bør du spørre deg om hvor mye møbler og annet nips som er nødvendig å ha fremme på visning. Ved å fjerne overflødige møbler og annet interiør skaper du ekstra plass, slik at de som kommer på visning kan skape sin egen mentale innredning. I Sem & Johnsen vet vi hvor forstyrrende personlige eiendeler kan være på visninger. En tommelfingerregel er å fjerne private spor som fotografier, lapper, kort og kjøleskapsmagneter. Samtidig skal ikke boligen oppleves som et sterilt museum. De som kommer på visning er tross alt på jakt etter et hjem. For å øke hjemmekosen kan du fylle boligen med små blomster, duftlys og enkle ornamenter. På kjøkkenet kan du sette frem pene kokebøker, oljeflasker og urter.

Sanseinntrykk har stor innvirkning på de avgjørelsene vi tar, og det er faktisk ikke tilfeldig at det lukter hjemmebakst under mange visninger. Du kan påvirke sinnet gjennom lukt, farger og lys. Lukter som fersk krydder, vaskemiddel og såpe fungerer godt. Rundt juletider kan kanel og nellik være aktuelt.

Uteplass står gjerne høyt på boligkjøperes ønskeliste. Det er derfor viktig å ikke glemme stylingen her. Sett ut utemøblene, selv om det ikke er sesong. Klipp gresset, luk i bedene, plukk søppel og dekorer uteplassen med puter, tepper, lyslenker og potteplanter.

Dersom du mangler en list eller det drypper fra en kran er det tid for å fikse dette. Selv om du fint kan leve med småfeil, er det ikke sikkert at potensielle kjøpere tenker det samme. Fiks alt som bør fikses – så helhetsinntrykket blir bedre.

Husk at det spiller ingen rolle hvor flotte møbler og styling boligen har, dersom den oppleves som skitten. Det er derfor svært viktig å gjennomføre en grundig rengjøring før visning. Det anbefales å være ekstra nøye, særlig på kjøkken og bad.

Vil du ta boligstyling til neste nivå, og i tillegg leke med planløsningen? Boligfiks.no anbefaler disse tegneprogrammene for boligeiere.